Börjar:
Slutar:
Plats:
Stockholms Byggmästareförening, Wennerbergsgatan 10, Stockholm
Kostnad:
Kostnadsfritt

För att arbetsmiljön ska kunna bli ännu säkrare på våra byggarbetsplatser krävs ett närmare samarbete mellan entreprenörer och byggherrar. Sveriges Byggindustrier Öst och Byggherrarna bjuder därför tillsammans in sina medlemmar till en informationsträff där byggherrar, projektörer och entreprenörer kan mötas för att lära sig mer och diskutera på bygg- och anläggningsarbetsplatserna.

Fokus under informationsträffen är arbetsmiljöansvar och hur vi gemensamt på bästa sätt kan säkerställa arbetsmiljön för alla inblandade. Vilka styrande ”verktyg” har vi och hur vi ska kommunicera säkerhet på bästa sätt är ytterligare frågor som behandlas.

Träffen riktar sig till byggherrar, projektörer och entreprenörer som är engagerade i och nyfikna på arbetsmiljöansvaret.

Innehåll

  • Inledning och med syftet med sammankomsten - Ann-Charlotte Rand, BI
  • Arbetsmiljöverket presenterar arbetsmiljölagstiftningen avseende byggherrens och entreprenörens arbetsmiljöansvar – Pierre Gustavsson, Arbetsmiljöverket
  • "Bikupediskussion” - Vilka hinder finns för att planeringen och projekteringen ska ge utförandeskedet rätt förutsättningar?
  • Några byggherrar berättar hur de arbetar med byggherreansvaret.
  • Några entreprenörer berättar om uppdraget som BAS U.
  • "Bikupediskussion” - Vad ska vi göra (handgripligt) för att förbättra/arbeta vidare med att säkerställa arbetsmiljön; ge konkreta tips.
  • Föreningen Håll Nollan beskriver satsningen och hur dagens diskussioner sammanfaller med deras arbete - Ulrika Dolietis, Håll Nollan
  • Avrundning och sammanfattning av träffen – Ann-Charlotte Rand, BI


Kaffe och smörgås kommer att serveras under dagen och i samband med att informationsträffen avslutas bjuder vi på en enklare lunch.

Informationsträffen är endast för BI:s och Byggherrarnas medlemmar och antalet platser är begränsat. Träffen är kostnadsfri, men uteblivet deltagande utan återbud debiteras med 500 kr plus moms.

Varmt välkommen!
Sveriges Byggindustrier (BI) Öst och Byggherrarna

ANMÄLANSenast uppdaterad