Årets Bygge-gala hölls på Cirkus i Stockholm den 19 mars. Två av våra medlemmar vann de prestigefyllda priserna för "Årets Bygge" och "Årets Fasad".


Luleå kommun vann Årets Bygge för projektet Östra Länken.

Juryns motivering:

"Gemensamma mål, öppna böcker och korta kommunikationsvägar är några av verktygen för ett projekt som är långsiktigt till sin natur och ger förutsättningar för tillväxt. Innovativa lösningar, hög teknisk precision, säkerhet och kvalitet förenas med gestaltningsprogram över ett av naturens grundelement."

Läs mer om projektet på Byggindustrins webbplats


Akademiska Hus vann Årets Fasad för projektet Hållbarhetshuset

Vinnarmotiveringen:

"Byggandet följer samhällets utveckling. Precis som språk och vårt sätt att leva. Därför konstaterar juryn för Årets Fasad att vinnaren på ett ”sjukt bra sätt” lyckats ta vara på materialets möjligheter i en fasaduppbyggnad som både förnyar och håller fast vid traditionerna. Att sedan det hantverksmässiga utförande håller en ”kanonnivå” sätter så att säga hela projektet i ”pole position” i årets fasadrace."

Läs mer om projektet på SPEFs webbplats


Publicerad
Senast uppdaterad