"Jag ställer mig bakom idén med ID06, sund konkurrens genom transparens, till hundra procent. På våra byggarbetsplatser ska vi ha seriösa företag med rätt kompetens och schysta anställningsvillkor. De nya säkrare ID06-korten är en bra utveckling och jag tycker att ID06 gör ett utmärkt arbete för att säkra våra byggarbetsplatser. Men det finns brister i tillämpningen av systemet och det förekommer tyvärr att oseriösa företag med obehörig personal, tar sig in på våra byggarbetsplatser. Det behövs en ordentlig uppsträckning och vi har alla ett ansvar för att uppmärksamma och motarbeta fusket.

Obehörig, i värsta fall outbildad personal, medför risk för liv och hälsa, inte bara för sig själva, utan även för alla övriga som vistas i deras närhet på bygget. Kvaliteten på arbetet riskeras i varje arbetsmoment."

> Läs hela artikeln på ID06 webbplats

Publicerad
Senast uppdaterad