Emma Hult har de senaste åtta åren varit riksdagsledamot och de senaste fyra åren ordförande i civilutskottet där hon lett arbetet med samhällsplaneringsfrågor. I slutet av januari tar hon över efter Mårten Lindström som i närmare två år lett arbetet i Samhällsbyggandets Regelforum.

Jag ser fram emot att leda arbetet så att Regelforum får ett starkt förtroende bland politiker, myndigheter och sektorns aktörer, så att vi har ett naturligt mandat att hantera uppkommande frågeställningar i relationerna mellan lagar, förordningar, föreskrifter, standarder och branschöverenskommelser, säger Emma Hult.

Tommy Lenberg, vd Byggherrarna och ordförande i Samhällsbyggandets Regelforum, ser med glädje fram emot samarbetet.

Det känns väldigt roligt att få Emma Hult som projektledare till Regelforum och vi ser fram emot att jobba tillsammans. Emmas bakgrund och erfarenheter inom politiken och offentlig verksamhet, liksom hennes ledarskapsförmågor passar precis för det förändringsarbete vi tillsammans ska driva.

Läs mer i pressmeddelandet


Vad är Samhällsbyggandets Regelforum?
Samhällsbyggandets Regelforum är sektorns initiativ för ett ökat aktörsansvar för att utveckla befintliga och nya regelverk som möjliggör ett modernare, effektivare och mer innovativt byggande med helhetssyn, hållbarhet och långsiktighet som ledstjärnor.
Läs mer här


Publicerad
Senast uppdaterad