Datum:
Plats:
Digitalt via Teams

Vartannat bolag uppger att svarta löner förekommer i branschen! Värdet av de svarta löner som betalas i Sverige uppskattas till 92 miljarder kronor per år. Hela branschen påverkas och det har inte blivit billigare att bygga. Seriösa aktörer konkurreras ut när svarta löner tar över som praxis, långt ner under radarn. Med illegal arbetskraft följer kvalitets- och säkerhetsrisker. Uppläggen för att skattefuska och betala löner på så lite som 20 kr/timmen är svåra att se igenom och särskilt när det gäller utstationerad verksamhet i flera led. Ingen vill ha en osund karusell av oseriösa underentreprenörer i sitt projekt, betala vitt - men få svart.

Välkommen till ett frukostwebbinarium om hur man förebygger svartarbete och arbetslivskriminalitet genom klok upphandling och strategier för social hållbarhet. Vi gör korta nedslag i den aktuella debatten och berättar om olika initiativ kring risk, kostnader, granskning och uppföljning som del i det strategiska inköps- och kvalitetsarbetet.

Då vi anser att det här är en av de viktigare frågorna just nu i branschen har vi även tagit fram ett förslag på en kurs om hur man förebygger svartarbete, som vi kommer att diskutera på webbinariet.

Medverkande

Tommy Lenberg, VD Byggherrarna
Johan Fyrk, Journalist på Byggnadsarbetaren och författare till den Guldspadenominerade boken ”Svartjobbsfabriken”.
Louise Brown, Antikorruptionsexpert och VD på ANSVAR

Välkommen med din anmälan senast 23 februari!

Publicerad
Senast uppdaterad