Program 2016 Almedalen

Byggherrarna har inget eget seminarium i år men om du är i Almedalen, kom och lyssna på vd Tommy Lenberg som deltar i följande seminarier och paneler:

4 juli
Tid:
14.30 - 15.25
Plats: Clarion Hotel Wisby, Strandgatan 6

Upprop för ökad innovation i infrastrukturbranschen – hur använder vi framgångsrika affärsmodeller?

Hur kan vi driva på utvecklingen av såväl ny teknik som nya processer, arbetssätt och tjänster i infrastrukturbranschen? Vi delar med oss av goda exempel och målet är att nå en samsyn om hur innovationstakten kan ökas i branschen. I detta seminarium medverkar även vår styrelseordförande Stefan Engdahl. Läs mer här.

5 juli
Tid:
12.00 – 13.00
Plats: Arkitekturträdgården, Strandgatan 16A

Nästan 90 miljarder kronor ska investeras i vårdmiljöer – hur får vi dem så bra som möjligt?

Vårdens miljardprogram rullar – men hur blir själva vårdmiljön? Nära 90 miljarder kronor investeras i nya sjukhusbyggnader under kort tid, en historisk satsning. Dessa projekt rymmer stor potential och kan stärka vårt goda internationella rykte som ett ledande land inom vård och hälsa. Läs mer här.

5 juli
Tid: 15.45 – 16.15
Plats: Supper Restaurang, Strandgatan 9

Konkurrens som pådrivare i utvecklingen?

Byggandet har ökat men inte i den takt som krävs för att täcka samhällsbehovet. Hur får vi till en bättre konkurrens på den svenska byggmarknaden? Är det beslutsfattarna eller beställarna som äger frågan? Vilka alternativ finns på marknaden? Läs mer här.

6 juli
Tid: 20.15 – 22.00
Plats: Clarion Hotel Wisby, Strandgatan 6

Vad ska framtidens stad klara av och hur skapar vi den tillsammans?

Om kommunernas utmaning; hur kan vi bygga hållbara städer tillgängliga för alla? Hur ser förhållandet mellan arkitekter och byggherrar ut; vilka är de största myterna och hindren för en god samverkan? Vilka är lösningarna? Läs mer här.

7 juli
Tid:
11.00 – 12.00
Plats: M/S Blue Charm i Visby hamn

Årets vecka summeras ur ett byggperspektiv

Vilka var de stora bygg- och bostadspolitiska utspelen? Vad förde branschens företag och organisationer fram som viktiga frågor och nyheter? Nordbyggs Samhällsbyggnadsarena sammanfattar. Läs mer här.

Du kan följa oss på Facebook eller LinkedIn. Är du medlem och är på plats så träffar vi dig gärna. Kontakta oss: tommy.lenberg@byggherre.se, 072-713 32 41 eller saga.hellberg@byggherre.se, 070-820 55 88.

Publicerad
Senast uppdaterad