En vecka som för varje år ökar i antalet arrangemang och inte bara vänder sig till politiker och lobbyorganisationer. Du kan följa veckan på tv, via olika webbplatser – sök på Almedalen. Byggherrarna kan du följa på Facebook eller LinkedIn.

Är du medlem eller vill bli och är på plats träffar vi dig gärna.
Kontakta oss: Tommy Lenberg, 072-713 32 41 eller Saga Hellberg, 0708-20 55 88.


Program 2017 Almedalen

Byggherrarna har inget eget seminarium men om du är i Almedalen kan du träffa oss på följande seminarier där vi medverkar i olika paneler:

3 juli
Tid: 11.00 – 11.55
Plats: Clarion Hotel Wisby, Strandgatan 6, Kopparsalen
Arrangör: Ernst & Young

Hur byggs och finansieras framtidens infrastruktur?

När världen förändras – hur kan vi driva på utvecklingen av såväl ny teknik som nya processer, arbetssätt och tjänster i infrastrukturbranschen? Framtidens infrastruktur utifrån perspektiven innovation, digitalisering och alternativ finansiering diskuteras. I detta seminarium medverkar förutom Tommy Lenberg även Byggherrarnas ordförande Stefan Engdahl. Läs mer här.


5 juli
Tid: 8.00 – 9.00
Plats: Båten Charm, Visby inre hamn
Arrangör: Nordbygg / Stockholmsmässan

Fördjupad analys ur ett samhällsbyggnadsperspektiv

Samhällsbyggararenans rutinerade panel reflekterar över årets Almedalsvecka ur ett samhällsbyggnadsperspektiv. Tommy Lenberg medverkar. Läs mer här.


5 juli
Tid: 10.00 – 10.45
Plats: Gotlands Museum, Strandgatan 14
Arrangör: Tarkett

Vem definierar hållbarhet – bör staten ta större ansvar för hållbara upphandlingar i byggsektorn?

Trots att många både offentliga och privata aktörer vill upphandla byggmaterial hållbart saknas tydlig vägledning i form av statliga regler och rekommendationer för detta. Kan en bredare diskussion om hållbarhet och ökad politisk styrning leda till förverkligandet av en cirkulär ekonomi? Tommy Lenberg medverkar. Läs mer här.


5 juli
Tid: 12.30 – 13.30
Plats: Rostockergränd 4, Skanskas Trädgård
Arrangör: Håll Nollan – Samverkan för noll olyckor i byggbranschen

Hur ökar vi samverkan i hela byggbranschen så att ingen skadas på våra byggarbetsplatser?

Vi är övertygade om att det går mycket snabbare att minska olyckorna i byggbranschen om aktörerna samverkar med varandra. Men vad menas med att samverka och hur ska det gå till?
Tommy Lenberg och Saga Hellberg finns på plats. Läs mer här.


5 juli
Tid: 15.00 – 15.45
Plats: Clarion Hotel Wisby, Strandgatan 6, Erlanderska rummet
Arrangörer: Institutet mot mutor, Överenskommelse för att motverka mutor och korruption (ÖMK), Sveriges Byggindustrier, Byggherrarna, NCC

Tillsammans mot korruption inom bygg och fastighetssektorn

Ett gemensamt sätt att se på hur samverkan mellan leverantörer och beställare ska gå till är en grund för ett sunt affärsklimat och för att agera tillsammans mot korruption och mutor. Detta har branschorganisationer, privata bolag inom bygg- och fastighetssektorn samt offentliga beställare tagit fasta på. Kerstin Lindberg Göransson berättar om Akademiska hus förebyggande arbete mot korruption och Tommy Lenberg medverkar i panelen. Läs mer här.


5 juli
Tid: 15.45 – 16.45
Plats: Teaterskeppet, lilla matsalen, Visby inre hamn
Arrangör: Sustainable Innovation

Behövs en nationell testbäddsportal för digitaliserat samhällsbyggande?

Finns det samordningsbehov av landets demo- och innovationsplattformar? Hur uppnås rätt effekter av initiativen när antalet testbäddar snart överstiger 200st? Diskussion om samordning för att förenkla test, verifiering, optimera nyttjandet och snabba upp kommersialiseringen av svenska innovationer. Saga Hellberg medverkar i panelen. Läs mer här.

Publicerad
Senast uppdaterad